/ Forside / Musik / Distributions netværk
Share |

Distributions netværk for musik

☉Generelt
Igennem DiGiDi har du direkte adgang til mere end 400 onlinebutikker over hele verden.

Blandt de største kan nævnes:
iTunes og Apple Music, Spotify, WIMP (Tidal), YouTube, Google Play, Amazon, Deezer, Yousee, m.m.fl.

Bemærk nogle enkelte shops har særlige krav til musikken (genre, indhold mv.) så derfor er det ikke sikkert, at netop din musik kan komme i alle butikker.

Din musik kommer også automatisk i DiGiDi's Download Shop hvor den kan købes til download i højopløst FLAC og MP3 format. Se alle DiGiDi's udgivelser


DiGiDi har indgået DIREKTE aftale med en række eksterne distributionspartnere og samarbejder med norske phonofile.com om distributionen.
Desuden er DiGiDi medlem af Merlin-Network, der sikrer lige så gode aftaler, som de helt store pladeselskaber har.

Det betyder, at DiGiDi har meget få omkostninger på vejen til onlinebutikkerne, og derfor kan udbetale i mindst 92% af indtægterne til andelshaverne.
(94% til DiGiDi PRO brugere)

Desuden har DiGiDi korte uploadtider. Du kan regne med at din musik er online på alle netværk ca. en uge efter at vi har modtaget den.
Skal du være helt sikker på en bestemt release dato, er det dog bedst at beregne ca. 3 uger, da f.eks. iTunes ikke vil garantere kortere releaseperioder.

Promotion
Ud over at få musikken online, kan du igennem DiGiDi få din musik pitchet til de store netværk, bl.a. til Spotifys playlister, og benytte DiGiDi's andre promotion muligheder. Se mere


Din egen butik DigiButik.dk
Du kan også vælge at sælge din musik direkte fra din egen butik, hvor du også har mulighed for at sælge postordrevarer, merchandise og billetter.
Læs mere om DigiButik her
Eksterne distributionsnetværk
Du kan selv vælge, om din musik skal distribueres til alle partnere, og også hvilke lande den skal distribueres i.
PRO brugere har adgang til dette selv, Classic brugere kan få os til at selektere inden vi godkender udgivelsen.De vigtigste tjenester
Spotify er en streaming tjeneste, og fungerer som en jukebox med mange millioner numre. Den kan hentes gratis, men ved at købe abonnement, kan man høre musik offline og på sin mobiltelefon. Spotify er ekstremt populær i Sverige, og er aktive i over 50 lande. Leverandører af musik deler indtægterne i forhold til antal streams.
Spotify udbetaler meget forskelligt afhængigt af hvilken form for abonnement kunderne har.
De væsentligste former for abonnement er:
'P' - PREMIUM - Mobil+PC. Giver højst betaling
'U' - UNLIMITED - PC og begrænset mobil.
'A' - AD-SUPPORTED - Gratis - giver lavest betaling

YouTube DiGiDi har en Premium partneraftale med YouTube.
Det betyder, at du kan få indtægter, når din musik bliver afspillet på YouTube.
Hvis du indgår et kanalsamarbejde med DiGiDi, vil dit indhold blive betragtet som Premium (originalt) indhold, og du vil få en højere udbetaling. Læs mere
Hvis du registrerer din musik igennem DiGiDi, betyder det ikke, at den så kan høres på YouTube, men at den bliver lagt ind i en database, som en form for nodeark. Så musikken bliver altså ikke frit tilgængelig af den grund. (Du kan selvfølgelig stadig uploade dine egne videoer med din musik)
Googles søgerobotter går så i gang med at finde videoer, hvor din musik har været brugt. Det kan være videoer du selv lægger op, eller videoer hvor andre har brugt din musik eller din komposition. Robotterne kan finde musikken blot der er brugt nogle få takter. Du vil så automatisk modtage din andel af de reklameindtægter, der er på visningen af videoen.


iTunes
er det største sted, hvor musikken stadig sælges som download, og DiGiDi har en direkte aftale med iTunes, indgået i 2004.
Allerede i 2005 blev halvdelen af den Onlinemusik, der blev købt i DK solgt igennem iTunes iflg. Computerworld.
Du tjener knapt så meget på at sælge din musik via iTunes som ved at sælge det på i DigiButik.dk 
iTunes tager faktisk en meget lille fortjeneste. Apple lever af at sælge hardware - ikke musik.
Efter at streamingtjenesterne har vundet indpas, er iTunes markedsandel dog reduceret betydeligt, og udgør nu knapt 1/5 af det samlede salg (2018).
iTunes introducerede Apple Music 1.7.2015. Dette er en streamingtjeneste helt i stil med Spotify. Den er i stadig vækst, men det er tvivlsomt, at den kan nå Spotify.
Se listen over alle 128 iTunes lande 

247ms.com
leverede oprindeligt teknik til DKUA/DiGiDi på musik.dk. DiGiDi har indgået aftale med 24/7 om distribution til dette internationale netværk, der også omfatter YouSee (slået sammen med TCD Play), den suverænt største streaming og downloadshop i Danmark, hvad omsætning angår.
I Sverige var CDon.se, der også er en 247ms-butik, tilsvarende dominerende inden WIMP og Spotify dukkede op.
Desuden har 24/7 mange store online-butikker i Tyskland og England.
Se listen over 24/7 netværkets mange butikker

WiMP er overtaget af Tidal, der er (var) en sammenslutning af kunstnere. Det er en kombineret abonnements og download tjeneste. WIMP minder meget om Spotify, men har betydeligt mindre udbredelse (ca. 1/4 af Spotify).
 

Regneeksempel
MUSIK
Udgivelse af egen musik
Udgivelse af album med 12 tracks til ekstern distribution og til salg i egen DigiButik. Du KAN vælge kun at få musikken i ekstern distribution.
UPLOAD af musik
Eksterne butikker: 100,-
DigiButik: 480,-
SALG af musik (Udsalgspris 80,-)
Eksterne butikker:
(bl.a. iTunes)
Du får imellem 34,- og 64,-

DigiButik:
Du får 70,- (88%)

Se vilkår og priser
Udgiv din musik

 

 
DiGiDi - Digital Distribution a.m.b.a. CVR 27628389 www.digidi.dk Hallelevvej 15, DK 4200 info@digidi.dk. +45 27 89 18 14